låna på helgen

Jag skrev om att ta ett smslån på helgen för ett tag sedan, generellt har det ju varit svårt att ta ett banklån när det är helg eftersom bankerna inte brukade ha öppet på helger. Tiderna har ändrats och invånarna i det moderna samhället kräver mer och bättre service av företag och organisationer. Människor är ständigt uppkopplade och skillnaden mellan helg och vardag suddas delvis ut.

Detta gäller även i allt högre utsträckning banker och låneinstitut, kunderna kräver helt enkelt att de kan tillhandahålla sina tjänster dygnet runt. Så nu går det bra att ansöka om lån på kvällar, nätter oh helger. Att behöva gå till banken för att låna pengar är ungefär lika modernt som en gengasbil, nu gäller online service året runt och dygnet runt.

Betalas pengarna ut på helgen?

Än så länge erbjuder ett fåtal bolag utbetalning av lånet på helgen. Meddelandelån som i och för sig bara har öppet på lördagar betalar ut lånet direkt även om det är lördag om du så önskar. Ferratum betalar ut pengar när som helst om du är ansluten till deras nya produkt Ferratum credit som för övrigt är ett väldigt bra alternativ till de traditionella snabblånen. Så det händer en hel del på marknaden för lån, krediter och andra finansiella produkter.

Om jag vill låna pengar på en söndag?

Ja då fungerar naturligtvis Ferratum bra med tanke på deras kreditprodukt, även Everyday plus erbjuder utbetalning av lån både på lördagar och söndagar. Everyday plus har en produkt som är mycket lik Ferratums så den typen av kreditprodukter växer hela tiden. Det är ett svar på marknadens krav på kundservice och ett sätt att hantera de juridiska aspekterna kring snabblån och de kontroverser som har förekommit av den låneformen.

Hur ser framtiden för snabblån ut?

Jag tror att snabblånens tid är förbi och vi kommer att få se mer kreditkortsliknande produkter framöver. Många av bolagen kommer att erbjuda banktjänster för att knyta kunderna till sig. Det finns naturligtvis både för och nackdelar med utvecklingen, men fördelarna överväger anser jag. Det är trotts allt så att med högre service så blir livet bekvämare, det är bra att slippa bry sig för mycket om allting i tillvaron.

Teknikutvecklingen och entreprenörer och bolagsgrupper har alltmer börjat förstå hur man kan använda den för att göra livet enklare istället för krångligare för den enskilda individen. En utveckling som är mycket bra tycker jag, det första årtiondet av IT-samhället har snarare präglats av en tillkrångling. Det beror väl på att alla tekniska tillämpningar är helt nya och en utveckling och tjänster/teknik/produktmognad skall till för att det går dit det skall. Så avslutningsvis, ja nu för tiden kan du definitivt låna pengar på helger (och på nätter) utan större krångel eller problem!