Nya snabblån
låna på helgen

Ibland kan man stöta på oväntade utgifter eller akuta behov av pengar även under helgen. I sådana situationer kan lån med utbetalning på helgen vara en lösning. Generellt är det svårt att ta ett banklån när det är helg eftersom bankerna inte brukade ha öppet på helger. Tiderna har ändrats och invånarna i det moderna samhället kräver mer och bättre service av företag och organisationer. Människor är ständigt uppkopplade och skillnaden mellan helg och vardag suddas delvis ut. Detta gäller även i allt högre utsträckning banker och låneinstitut, kunderna kräver helt enkelt att de kan tillhandahålla sina tjänster dygnet runt. Så nu går det bra att ansöka om lån på kvällar, nätter och helger. Att behöva gå till banken för att låna pengar är ungefär lika modernt som en gengasbil, nu gäller online service året runt och dygnet runt. I den här artikeln kommer vi att gå igenom vad dessa helglån innebär, hur de fungerar, vilka typer av långivare som erbjuder dem, och vad du bör tänka på innan du ansöker.

Vad innebär lån med utbetalning på helgen?

Lån med utbetalning på helgen är lån där låntagaren kan ansöka om och få lånet utbetalt under helgen, även om bankerna har stängt. Detta är särskilt användbart när det uppstår en plötslig ekonomisk nödsituation eller när man behöver snabb tillgång till pengar utanför normala banktider. Att kunna låna pengar på helgen kan vara en praktisk lösning för att hantera oväntade utgifter eller akuta finansiella behov som uppstår under helgen. Genom att förstå hur dessa lån fungerar, jämföra långivare och deras erbjudanden samt ansöka ansvarsfullt kan du dra nytta av dessa snabba lån utan att äventyra din ekonomiska stabilitet. Kom ihåg att använda dessa helglån endast när det är absolut nödvändigt och att ha en plan för att betala tillbaka lånet i tid för att undvika onödiga kostnader och negativa konsekvenser för din kreditvärdighet.

Vilka långivare erbjuder lån med helgutbetalningar?

De långivare som oftast erbjuder lån med utbetalning på helgen är de som fokuserar på smslån, snabblån och kortfristiga lån. Dessa långivare har ofta en snabb och enkel ansökningsprocess och använder digitala tjänster för att hantera låneansökningar och utbetalningar, vilket gör det möjligt att betala ut lån under helgen. Vissa större banker kan också erbjuda lån med utbetalning på helgen, men det är mindre vanligt.

Ta snabblån och sms lån med utbetalningar på helgen

 1. Sök efter långivare: För att hitta en långivare som erbjuder lån med utbetalning på helgen kan du använda jämförelsesajter, sökmotorer eller oberoende recensioner. Var noga med att kontrollera långivarens öppettider och utbetalningstider för helgen.
 2. Ansök om lånet: När du har hittat en lämplig långivare, ansök om lånet genom att fylla i en ansökningsblankett på långivarens webbplats eller via en jämförelsesajt. Du kommer att behöva ange personlig information, såsom ditt namn, personnummer, adress och inkomstuppgifter. Bekräfta med BankID
 3. Kreditupplysning och bedömning: Långivaren genomför en kreditupplysning och bedömer din betalningsförmåga baserat på de uppgifter du lämnat. Om din ansökan godkänns, kommer långivaren att fastställa räntor och villkor för lånet.
 4. Låneavtal: Om din ansökan godkänns får du ett låneavtal med information om lånebelopp, ränta, avgifter, löptid och återbetalningsvillkor. Läs igenom avtalet noggrant innan du signerar det med BankID.
 5. Utbetalning: Efter att du har signerat låneavtalet kommer långivaren att genomföra utbetalningen av lånet. Om långivaren erbjuder utbetalning på helgen och din bank stöder snabba överföringar, kan du förvänta dig att få pengarna på ditt konto inom kort tid, ibland inom några timmar eller samma dag.
 6. Återbetalning: När det är dags att börja betala tillbaka lånet, kommer du att göra det enligt villkoren i låneavtalet. Återbetalningen kan ske genom automatiska överföringar, manuella betalningar eller via e-faktura.

Att tänka på när du ansöker om att låna pengar på helgen

 • Kostnader och räntor: Lån med snabba utbetalningar, inklusive de som betalas ut på helgen, kan ha högre räntor och avgifter än traditionella lån. Var noga med att jämföra olika långivare och deras erbjudanden för att hitta det bästa och mest prisvärda alternativet för dig.
 • Kreditvärdighet: Din kreditvärdighet kommer att påverka vilka lån du kan bli godkänd för och vilka räntor du får. Innan du ansöker om ett lån med utbetalning på helgen, överväg att kontrollera din kreditvärdighet och vidta åtgärder för att förbättra den om det behövs.
 • Betalningsförmåga: Tänk på din förmåga att betala tillbaka lånet inom den angivna löptiden. Om du inte kan betala tillbaka lånet i tid kan det leda till ytterligare avgifter, räntor och negativa konsekvenser för din kreditvärdighet.
 • Ansvarsfullt låntagande: Använd lån med utbetalning på helgen ansvarsfullt och endast för verkliga nödsituationer. Undvik att låna pengar för icke-nödvändiga utgifter eller för att finansiera en livsstil som du inte har råd med.

7 långivare som betalar ut pengar på helgen

Idag finns det flera långivare som erbjuder lån med utbetalningar på helgen.

Här beskriver vi de långivare som erbjuder helgutbetalning:

 1. Ferratum: Ferratum erbjuder lån mellan 1 000 och 50 000 kr, med en ränta på 42,50 % och löptider mellan 3 månader och 8 år. Kreditupplysning görs via Creditsafe, och betalningsanmärkningar accepteras. Ferratum erbjuder direktutbetalning, vilket innebär att utbetalningar kan ske under helgen om din bank hanterar snabba överföringar.
 2. Saldo: Saldo erbjuder lån mellan 1 000 och 20 000 kr, med en ränta på 19,50 % och löptider mellan 3 månader och 8 år. Kreditupplysning görs via Bisnode, och betalningsanmärkningar accepteras. Saldo erbjuder direktutbetalning dygnet runt, vilket innebär att utbetalningar kan ske även under helgen.
 3. Northmill Bank: Northmill Bank erbjuder lån mellan 1 000 och 50 000 kr, med räntor mellan 7,90 % och 21,90 % och löptider mellan 3 månader och 8 år. Kreditupplysning görs via UC, och betalningsanmärkningar accepteras. Northmill Bank erbjuder direktutbetalning, vilket innebär att utbetalningar kan ske under helgen om din bank hanterar snabba överföringar.
 4. Credifi: Credifi erbjuder lån mellan 2 000 och 50 000 kr, med en ränta på 42,50 % och löptider mellan 3 månader och 8 år. Kreditupplysning görs via Creditsafe, och betalningsanmärkningar accepteras. Credifi erbjuder direktutbetalning dygnet runt, vilket innebär att utbetalningar kan ske även under helgen.
 5. Lumify: Lumify erbjuder lån mellan 2 000 och 70 000 kr, med en ränta på 42,50 % och löptider mellan 3 månader och 8 år. Kreditupplysning görs via Creditsafe, men betalningsanmärkningar accepteras inte. Lumify har en uppläggningsavgift på 685 kr.
 6. Axo Finans: Axo Finans är en låneförmedlare som samarbetar med över 30 anslutna långivare. De erbjuder lån mellan 5 000 och 600 000 kr, med räntor mellan 2,95 % och 26,00 % och löptider mellan 1 och 20 år. Kreditupplysning görs via UC, och betalningsanmärkningar accepteras.
 7. Klara Lån: Klara Lån är en låneförmedlare med fler än 10 anslutna långivare. De erbjuder lån mellan 2 000 och 150 000 kr, med räntor mellan 6,48 % och 39,50 % och löptider mellan 1 och 8 år. Kreditupplysning görs via Creditsafe, och betalningsanmärkningar accepteras. Klara Lån samarbetar med fler än 10 anslutna långivare för att erbjuda en mängd olika lånemöjligheter för kunderna.

Sammanfattningsvis erbjuder dessa långivare och låneförmedlare en rad olika lånealternativ som kan passa olika behov och ekonomiska situationer. Vissa av dem erbjuder helgutbetalningar, vilket kan vara särskilt användbart för kunder som behöver snabb tillgång till pengar under helgen. Det är viktigt att noga jämföra lånevillkor, räntor och avgifter innan du ansöker om ett lån för att säkerställa att du får det bästa möjliga lånet för din situation.

Kan jag låna pengar på en lördag eller söndag?

Ja med de långivare som erbjuder helgutbetalning är det möjligt att låna pengar på en lördag och söndag, förutsatt att din bank hanterar snabba överföringar även under helgen.

Här är några exempel på långivare som erbjuder utbetalning av lån på helgen, både på lördagar och söndagar:

Ferratum erbjuder direktutbetalning, vilket innebär att utbetalningar kan ske under helgen, inklusive söndagar, om din bank hanterar snabba överföringar. Även Saldo erbjuder direktutbetalning dygnet runt, vilket innebär att utbetalningar kan ske även under helgen. Credifi som också har direktutbetalning dygnet runt kan göra utbetalningar alla dagar. Northmill Bank erbjuder också utbetalning direkt, vilket innebär att utbetalningar kan ske under helgen, inklusive lördagar och söndagar om din bank hanterar snabba överföringar. Observera att utbetalningstiden också kan bero på vilken bank du använder och hur snabbt de hanterar överföringar. För att vara säker på att du kan få ett lån utbetalt på en lördag eller söndag, kontrollera med både långivaren och din egen bank angående deras policyer för helgutbetalningar.

Hur ser framtiden för snabblån ut?

Kanske är snabblånens tid snart förbi och vi kommer att få se mer kreditkortsliknande produkter framöver i form av kreditkonto med kontokredit. Många av bolagen kommer att erbjuda banktjänster för att knyta kunderna till sig. Det finns naturligtvis både för och nackdelar med utvecklingen, men fördelarna överväger. Det är trots allt så att med högre service så blir livet bekvämare, det är bra att slippa bry sig för mycket om allting i tillvaron. Teknikutvecklingen och entreprenörer och bolagsgrupper har alltmer börjat förstå hur man kan använda den för att göra livet enklare istället för krångligare för den enskilda individen. En utveckling som är mycket bra tycker jag, det första årtiondet av IT-samhället har snarare präglats av en tillkrångling. Det beror väl på att alla tekniska tillämpningar är helt nya och en utveckling och tjänster/teknik/produktmognad skall till för att det går dit det skall. Så avslutningsvis, ja nu för tiden kan du definitivt ta nya snabblån och låna pengar på helger och på nätter utan större krångel eller problem!