SMS Låna

Många jagar det billigaste sms lånet som är möjligt att få. Det vill säga att betala tillbaka så nära den summa man lånar som möjligt och på så vis slippa betala tillbaka räntor, avgifter och annat som gör lånet dyrare. Det är dessa räntor och avgifter som företagen lever på, och det är därför de finns.

Annars hade man ju bara skjutsat pengar fram och tillbaka mellan företag och kund. Men som kund så vill du förstås slippa betala tillbaka så mycket som möjligt, och det billiga sms lånet är därmed något många letar efter.

Att komma ihåg

Om du verkligen vill ha det billigaste lånet som är möjligt att få så är det upp till dig att leta upp det. Marknaden är som bemärkt väldigt stor för sms lån och det finns en hel del konkurrerande företag som alla jagar kunder med olika erbjudanden. Och det är just erbjudanden som du ska leta efter.

Det som gör ditt sms lån allra billigast är det erbjudande som kallas för ”gratis sms lån”, det finn säga sms lån där man tagit bort räntan, det som kostar som mest på ett lån. Då betalar du helt enkelt bara den grundläggande låneavgiften och övriga möjligt tillkomna avgifter.

Vad är en kreditprövning?

Ett ord som ofta kommer upp när du ska låna pengar via sms är begreppet ”kreditprövning”. Många är medvetna om att det finns men alla vet inte riktigt vad det egentligen betyder eller vad det ens är till för. En kreditprövning är väldigt enkelt förklarat en slags prövning som ett låneföretag som du ansökt ett lån från gör på din ekonomi. De kollar alltså upp hur pass kapabel du anses vara till att betala tillbaka det lån du ansökt om.

Först och främst så kollar de huruvida du har en stabil inkomst eller ens en inkomst alls. Detta anser många låneföretag vara det viktigaste då det är grunden till din ekonomi. Vidare så kollar de upp saker såsom anmärkningar och ibland om du lånat från företaget tidigare. En kreditprövning klarar sig de allra flesta igenom.

Så länge du ser till att du har en stabil inkomst och faktiskt kan betala tillbaka ditt lån så finns det ytterst få anledningar till varför ett företag skulle neka dig ett lån från dem. Se bara till att betala tillbaka lånet i tid så slipper du extraavgifter och kanske till och med förlorar möjligheten att i framtiden låna pengar via sms igen.