Nya snabblån
SMS Låna

Många jagar det billigaste sms lånet som är möjligt att få. Det vill säga att betala tillbaka så nära den summa man lånar som möjligt och på så vis slippa räntor, avgifter och annat som gör lånet dyrare. Det är dessa räntor och avgifter som företagen lever på, och det är därför de finns. Annars hade man ju bara skjutsat pengar fram och tillbaka mellan företag och kund. Men som kund så vill du förstås slippa betala tillbaka så mycket som möjligt, och det billigaste sms lånet är därmed något många letar efter.

Hitta det bästa och billigaste SMS-lånet för dina behov

SMS-lån har blivit alltmer populära som ett snabbt och enkelt sätt att låna pengar för kortfristiga behov. Men med så många långivare att välja mellan, hur hittar du det billigaste SMS-lånet som passar dina behov? I denna artikel kommer vi att gå igenom vad du behöver tänka på när du letar efter billiga sms lån och ge dig några tips för att hitta det bästa och billigaste SMS-lånet.

Vad är ett SMS lån?

Ett SMS-lån är en typ av kortfristigt lån som vanligtvis erbjuds av mindre långivare och låneförmedlare. Dessa lån kan vara små, ofta mellan 1 000 och 10 000 kronor, och har korta återbetalningstider, vanligtvis mellan 30 och 90 dagar. SMS-lån kan ansökas snabbt och enkelt online eller via en mobilapp, och långivaren fattar vanligtvis ett beslut inom några minuter.

Hur hittar jag det billigaste smslånet?

För att hitta det billigaste smslånet är det viktigt att jämföra olika långivare och deras erbjudanden.

Här är några steg att följa när du letar efter ett billigt SMS-lån:

 1. Jämför långivare: Använd jämförelsesajter och oberoende recensioner för att jämföra olika långivare och deras erbjudanden. Titta på räntor, avgifter och återbetalningstider för att hitta det bästa och billigaste SMS-lånet för dina behov.
 2. Läs igenom lånevillkoren: Var noga med att läsa igenom lånevillkoren och förstå vilka räntor, avgifter och krav som gäller för lånet. Se till att du har råd med de månatliga avbetalningarna och att du kan betala tillbaka lånet inom den angivna tiden.
 3. Undvik onödiga avgifter: Vissa långivare kan ha dolda avgifter, såsom uppläggningsavgifter, aviavgifter och förseningsavgifter. Se till att du är medveten om alla avgifter som är kopplade till lånet och att de är rimliga.
 4. Förhandla om bättre villkor: Om du har en bra kreditvärdighet och en stabil inkomst, kan du försöka förhandla om bättre villkor med långivaren, såsom lägre räntor eller inga avgifter.
 5. Överväg andra lånealternativ: Om du inte hittar ett billigt SMS-lån som passar dina behov, överväg att undersöka andra lånealternativ, såsom personliga lån, kreditkort eller mikrolån.

Exempel på ett billigt SMS lån

 • Långivare: Smsutlånaren
 • Produkt: Billigt sms lån
 • Lånebelopp: 3 000 kr
 • Ränta: 8,5% (rörlig)
 • Uppläggningsavgift: 0 kr
 • Aviavgift: 0 kr
 • Löptid: 30 dagar

Totalt återbetalningsbelopp efter en månad: 3 212,50 kr.

I detta exempel erbjuder långivaren Snabblånet ett billigt SMS-lån på 3 000 kronor med en ränta på 8,5%. Det finns inga uppläggningsavgifter eller aviavgifter, vilket gör lånet mer kostnadseffektivt. Lånet har en löptid på 30 dagar, och det totala återbetalningsbeloppet efter 30 dagar är 3 085 kronor, vilket innebär att låntagaren betalar 212,50 kronor i räntekostnader.

Så här räknar du ut kostnaden för lånet:

För att räkna ut räntekostnaden för detta SMS-lån behöver vi först konvertera den årliga räntan till en månadsränta. Räntan är 8,5% per år, så vi delar den med 12 månader:

8,5% / 12 = 0,7083% per månad

Nu kan vi beräkna räntekostnaden för lånet:

Lånebelopp x månadsränta = räntekostnad 3 000 kr x 0,07083 = 212,50 kr

Så räntekostnaden för lånet om du betalar tillbaka efter en månad är 212,50 kr. Observera att detta är en förenklad beräkning som inte tar hänsyn till eventuella ytterligare avgifter eller förändringar i räntan under låneperioden. Detta exempel visar ett billigt SMS-lån med låg ränta och inga dolda avgifter. Det är viktigt att komma ihåg att villkoren för SMS-lån kan variera mellan olika långivare, så det är viktigt att jämföra olika erbjudanden och läsa igenom lånevillkoren noggrant innan du ansöker om ett lån.

Att hitta det billigaste smslånet kräver lite research och jämförelse av olika långivare och deras erbjudanden. Genom att följa de ovanstående tipsen och vara uppmärksam på räntor, avgifter och återbetalningstider kan du hitta det bästa och billigaste lånet som passar dina behov och ekonomiska situation. Kom ihåg att alltid läsa igenom lånevillkoren noggrant och se till att du har en återbetalningsplan för att undvika onödiga kostnader och skulder.

Gratis sms lån

Ta sms lån helt utan kostnader är möjligt ibland. Alla lån löper med ränta och för de flesta lån tillkommer också någon eller några avgifter, såsom till exempel uppläggningsavgifter och/eller aviavgifter. Det finns dock ibland möjlighet att ta ett smslån helt utan kostnader. Du betalar noll kronor; inga räntor, inga avgifter. Trenden med att erbjuda gratis sms lån helt utan kostnader inleddes för några år sedan. En långivare kom på idén att få ökad exponering genom detta erbjudande och sedan har många andra långivare följt efter. Idag är det oftast nya långivare som erbjuder smslån helt utan kostnader.

 • Hur är då detta möjligt?
 • Vill inte snabblåneföretagen tjäna pengar?

Jo, självklart och att erbjuda gratis snabblån är en typisk marknadsföringsåtgärd. Marknadsföring eller inte men om du får chansen att låna pengar gratis är det givetvis bara att nappa på erbjudandet om du behöver pengar snabbt. Det gäller bara att betala tillbaka det räntefria lånet inom gratisperioden för annars kan det bli ett dyrt lån istället när ränta och andra avgifter tillkommer.

Upplägget för ett gratis sms lån utan ränta

Ett gratis SMS-lån, även känt som räntefritt lån eller kostnadsfritt lån, är en typ av kortfristigt lån där långivaren inte tar ut några räntor eller avgifter under en viss period, vanligtvis mellan 14 och 30 dagar. Syftet med ett gratis SMS-lån är att erbjuda en snabb och enkel finansieringslösning för de som behöver tillfällig hjälp med likviditeten, till exempel för att täcka oväntade utgifter eller för att klara sig fram till nästa löneutbetalning.

Så här fungerar ett sms lån fritt från räntor och avgifter:

 1. Ansök om lånet: Du ansöker om ett gratis SMS-lån genom att fylla i en ansökningsblankett på långivarens webbplats eller via en mobilapp. Du behöver vanligtvis ange personlig information, såsom ditt namn, personnummer, adress och inkomstuppgifter.
 2. Kreditupplysning: Långivaren genomför en kreditupplysning för att bedöma din kreditvärdighet och förmåga att betala tillbaka lånet. Kreditupplysningen kan vara en ”mikro-kreditupplysning”, vilket innebär att den inte påverkar din kreditvärdighet lika mycket som en traditionell kreditupplysning.
 3. Lånebeslut: Om din ansökan godkänns, får du ett låneerbjudande med information om lånebeloppet, löptiden och eventuella villkor. Eftersom det är ett gratis SMS-lån, ska det inte finnas några räntor eller avgifter under den kostnadsfria perioden.
 4. Utbetalning: När du accepterat låneerbjudandet betalar långivaren ut pengarna till ditt bankkonto, ofta inom samma dag eller nästa bankdag.
 5. Återbetalning: Du förväntas betala tillbaka lånet i sin helhet vid slutet av den kostnadsfria perioden. Om du betalar tillbaka lånet i tid, betalar du endast tillbaka lånebeloppet utan några räntor eller avgifter. Om du inte kan betala tillbaka lånet i tid, kan långivaren börja ta ut räntor och avgifter enligt deras vanliga villkor, vilket kan göra lånet dyrare.

Det är viktigt att notera att gratis SMS-lån ofta har mycket korta löptider, och att de kan bli dyra om du inte betalar tillbaka dem i tid. Innan du ansöker om ett gratis SMS-lån bör du därför noga överväga din förmåga att betala tillbaka lånet inom den angivna tidsramen.

Vanliga villkor för gratis snabblån

Ett sms lån som marknadsförs som gratis är verkligen gratis. Det tillkommer inga som helst kostnader. Emellertid finns givetvis villkor som är specifika för gratislånet. Långivaren kan inte betala ut lån till höger och vänster på alla möjliga belopp för alltid.

 1. För det första är det bara nya kunder som kan ta del av ett erbjudande om gratis snabblån. Du kan se det som ett erbjudande för att välkomna dig som ny kund. Som ny kund ansöker du om lånet enligt ordinarie ansökningsregler. När du ska godkänna villkoren och skicka in din ansökan kommer du sedan att märka att alla kostnader är satta till noll kronor.
 2. För det andra finns förutbestämda gränser för hur mycket du kan låna samt förutbestämda återbetalningstider. Hos vissa långivare väljer du själv belopp upp till en maxgräns. Ett sådant erbjudande kan formuleras som ”låna upp till 2000 kr utan räntor och avgifter”. Hos andra långivare är det endast en exakt summa som erbjuds som gratis lån. Maxgränsen skiljer sig mellan olika aktörer. Det finns exempel på långivare som erbjuder gratis lån på upp till 6000 kr, men mer vanligt är att maxgränsen ligger på 2000 kr eller 3000 kr. Återbetalningstiden är normalt 30 dagar.
 3. För det tredje gäller givetvis långivarens ordinarie villkor för återbetalning. Om du inte betalar tillbaka lånet inom normalt 30 dagar kommer du att behöva betala förseningsavgifter. Fortsätter du att underlåta att betala tillkommer avgifter för inkasso, med mera. Värt att notera är att du givetvis kan låna mer pengar än maxgränsen för gratislånet. Det överskjutande beloppet räknas då som ett separat lån som löper med ränta.

Att komma ihåg när det gäller billiga lån

Om du verkligen vill ha det billigaste lånet som är möjligt att få så är det upp till dig att leta upp det. Marknaden är som bemärkt väldigt stor för sms lån och det finns en hel del konkurrerande företag som alla jagar kunder med olika erbjudanden. Och det är just erbjudanden som du ska leta efter. Det som gör ditt sms lån allra billigast är det erbjudande som kallas för ”gratis sms lån”, det finn säga sms lån där man tagit bort räntan, det som kostar som mest på ett lån. Då betalar du helt enkelt bara den grundläggande låneavgiften och övriga möjligt tillkomna avgifter.

Vad är en kreditprövning?

Ett ord som ofta kommer upp när du ska låna pengar via sms är begreppet ”kreditprövning”. Många är medvetna om att det finns men alla vet inte riktigt vad det egentligen betyder eller vad det ens är till för. En kreditprövning är väldigt enkelt förklarat en slags prövning som ett låneföretag som du ansökt ett lån från gör på din ekonomi. De kollar alltså upp hur pass kapabel du anses vara till att betala tillbaka det lån du ansökt om.

Först och främst så kollar de huruvida du har en stabil inkomst eller ens en inkomst alls. Detta anser många låneföretag vara det viktigaste då det är grunden till din ekonomi. Vidare så kollar de upp saker såsom anmärkningar och ibland om du lånat från företaget tidigare. En kreditprövning klarar sig de allra flesta igenom. Så länge du ser till att du har en stabil inkomst och faktiskt kan betala tillbaka ditt lån så finns det ytterst få anledningar till varför ett företag skulle neka dig ett lån från dem. Se bara till att betala tillbaka lånet i tid så slipper du extraavgifter och kanske till och med förlorar möjligheten att i framtiden låna pengar via sms igen.

Sms lån med låg kreditvärdighet och betalningsanmärkning

Sms lån kännetecknas av snabba ansökningsprocesser, korta återbetalningstider och relativt små lånebelopp. De är särskilt populära bland individer som behöver snabb tillgång till kontanter för att täcka oväntade utgifter. Men när det kommer till frågan om att ta ett sms lån trots betalningsanmärkning, finns det flera aspekter att beakta:

Högre räntor och avgifter: Personer med låg kreditvärdighet eller betalningsanmärkningar anses vara högre risk för långivare. Som ett resultat kan dessa låntagare erbjudas lån med mycket högre räntor och avgifter än dem med god kreditvärdighet. Dessa höga räntor kan göra lånets totala kostnad mycket dyrare.

Korta återbetalningsperioder: SMS-lån har generellt korta återbetalningsperioder, vilket kan vara utmanande för individer med ekonomiska svårigheter. Om låntagaren misslyckas med att betala tillbaka lånet i tid, kan ytterligare avgifter och räntor tillkomma, vilket ytterligare förvärrar deras skuldsituation.

Risk för skuldfälla: På grund av de höga räntorna och avgifterna, kombinerat med korta återbetalningstider, löper individer med låg kreditvärdighet och betalningsanmärkningar risk att hamna i en skuldfälla. Om de inte kan betala tillbaka lånet i tid, kan de tvingas ta ytterligare lån för att betala av det ursprungliga lånet, vilket leder till en ond cirkel av skulder.

Striktare kriterier hos vissa långivare: Medan vissa långivare specialiserar sig på att ge SMS-lån till personer med låg kreditvärdighet eller betalningsanmärkningar, kan andra långivare ha striktare kriterier och kanske inte beviljar lån till dessa individer alls.

Betalningsanmärkningens varaktighet: I Sverige finns en betalningsanmärkning kvar i kreditupplysningsregistret i tre år, även om skulden har betalats. Att ta nya snabblån under denna period kan ses som en ytterligare riskfaktor och påverka individens förmåga att förbättra sin kreditvärdighet på lång sikt.

Medan SMS-lån kan erbjuda snabb finansiering i nödsituationer, bör de som har låg kreditvärdighet eller betalningsanmärkningar vara mycket försiktiga. De bör noggrant överväga de potentiella riskerna och kostnaderna innan de tar ett sådant lån. Alternativa finansieringsmöjligheter, såsom att söka råd från en skuldrådgivare eller överväga andra lånemöjligheter med lägre räntor, bör också utforskas.