gratislån

Ta snabblån helt utan kostnader Alla lån löper med ränta. För de flesta lån tillkommer också någon eller några avgifter, såsom till exempel uppläggningsavgifter och/eller aviavgifter. Eller vänta, dessa påståenden är faktiskt inte helt korrekta. Det finns nämligen möjlighet att ta snabblån helt utan kostnader. Du betalar noll kronor; inga räntor, inga avgifter. Trenden med att erbjuda snabblån helt utan kostnader inleddes för några år sedan.

En långivare kom på idén att få ökad exponering genom detta erbjudande och sedan har många andra långivare följt efter. Idag är det ungefär en tredjedel av snabblåneföretagen som erbjuder snabblån helt utan kostnader. Hur är då detta möjligt? Vill inte snabblåneföretagen tjäna pengar?

Jo, självklart, och att erbjuda gratis snabblån är en typisk marknadsföringsåtgärd. Marknadsföring eller inte, om du får chansen att låna pengar gratis är det givetvis bara att nappa på erbjudandet om du behöver pengar snabbt.

Villkor för gratis snabblån

Ett snabblån som marknadsförs som gratis är verkligen gratis. Det tillkommer inga som helst kostnader. Emellertid finns givetvis några villkor specifika för gratislånet. Långivaren kan inte betala ut lån till höger och vänster på alla möjliga belopp för alltid. För det första är det bara nya kunder som kan ta del av ett erbjudande om gratis snabblån. Du kan se det som ett erbjudande för att välkomna dig som ny kund.

Som ny kund ansöker du om lånet enligt ordinarie ansökningsregler. När du ska godkänna villkoren och skicka in din ansökan kommer du sedan att märka att alla kostnader är satta till noll kronor. För det andra finns förutbestämda gränser för hur mycket du kan låna samt förutbestämda återbetalningstider. Hos vissa långivare väljer du själv belopp upp till en maxgräns. Ett sådant erbjudande kan formuleras som ”låna upp till 2000 kr utan räntor och avgifter”.

Hos andra långivare är det endast en exakt summa som erbjuds som gratis lån. Maxgränsen skiljer sig mellan olika aktörer. Det finns exempel på långivare som erbjuder gratis lån på upp till 6000 kr, men mer vanligt är att maxgränsen ligger på 2000 kr eller 3000 kr. Återbetalningstiden är normalt 30 dagar. För det tredje gäller givetvis långivarens ordinarie villkor för återbetalning.

Om du inte betalar tillbaka lånet inom normalt 30 dagar kommer du att behöva betala förseningsavgifter. Fortsätter du att underlåta att betala tillkommer avgifter för inkasso, med mera. Värt att notera är att du givetvis kan låna mer pengar än maxgränsen för gratislånet. Det överskjutande beloppet räknas då som ett separat lån som löper med ränta.